Forside -> Her arbejder vi -> Asyl -> Asylcentrene -> Center Jelling
  Her arbejder vi:

  Center Jelling/Thyregod

  Søndervang 2
  7300 Jelling
  Tlf.  35 27 97 90
  Fax.76 80 14 44

  Center Jelling er et opholds-center med to adresser i henholdsvis Jelling og Thyregod. Centrene huser asylansøgere, imens myndighederne behandler deres asylsager, og der bor cirka 150 personer på de to lokaliteter. Derudover er der tilknyttet en række beboere i såkaldte anneks-boliger i lokalområdet og flere privat indkvarterede asylansøgere, som bor i et stort opland til centeret.

  Opholdscentret ligger midt i Jelling by og består af de mobile bygninger, som oprindelig blev lavet til bosniske flygtninge i 1990’erne og af rækkehuse med plads til 7 personer. Hvert rækkehus har eget køkken og ba, samt terrasse med udgang til en lille have. Centret i Thyregod ligger i udkanten af Thyregod by. Der er kun personale på centret i dagtimerne og i forbindelse med aktiviteter om aftenen og i weekenden. Beboerne kan kontaktes på beboertelefon 76 80 11 31.

  På centret i Jelling ligger børnenes skole og legestue for de mindste. Derudover er der en ungdomsklub, hvor alle centerets skolebørn kan deltage på lige fod med børn og unge i Jelling kommune. De voksne beboere kan også få undervisning og bruge de forskellige værksteder, syrummet og centerets beboerstyrede café. I Thyregod er der en beboerstyret genbrugsbutik, et bodybuilder rum og et kreativt fritidsværksted. Centrene hjælper desuden voksne med at formidle interne praktikjob eller praktikjob på lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Center Jelling har desuden egen sundhedsklinik.

  Centerleder: Solveig Vestergaard
  Stedfortræder: Karen M. Bjørn